19.9.2024

V nedávnej dobe sme Vám predstavili ponuku káblových žľabov s povrchovou úpravou Magnelis®, ktorá je ideálna k rozvodom káblov k fotovoltickým elektrárňam, ktoré postupne zapĺňajú strechy budov. Najväčšie opodstatnenie fotovoltické elektrárne nájdu na budovách s plochou strechou a presne do týchto miest by sme Vám chceli predstaviť podperné podložky pre káblové žľaby alebo iné pomocné konštrukcie.

Podperné podložky PPS1 sú vyrobené z gumového granulátu odolného voči UV žiareniu, do ktorého sú zalisované upevňovacie prvky. Húževnatosť  materiálu a spodná strana podložky vybavená protišmykovou hliníkovou fóliou predurčujú podložky ako ideálny podperný systém pre káblové inštalácie na strechy s PVC krytinou bez nutnosti ďalších prídavných materiálov proti poškodeniu krytiny.

Podperná podložka PPS1 L30_GZM má zalisovanú lištu s povrchovou úpravou Magnelis, do ktorej sa káblový žľab pripevňuje priamo skrutkou do plechu (napr. STP 4.2X25 TX_ZNCR).

Podperná podložka PPS1 3XM8_GMLZ má zalisované 3 ks matíc so závitom M8, ktoré je možné využiť na upevnenie drôteného žľabu pomocou stredového závesu DZCZ a skrutky S 8X20, alebo na vytvorenie pätiek pre pomocné konštrukcie.

Elegantné a efektívne inštalácie káblových trás na plochých strechách